یکی از مهم‌ترین بخش‌های پایان نامه، چکیده است. چراکه چکیده به تنهایی می‌تواند خواننده را به متن اصلی
پایان نامه علاقه‌مند کرده و او را متقاعد کند که مطالب مهم و ارزشمندی در پایان نامه ذکر شده که باید مطالعه شود.

اگر نمی‌دانید که چگونه چکیده پایان نامه خود را بنویسید، این مطلب را بخوانید. نکاتی که باید در نگارش چکیده رعایت شود، در این مطلب توضیح داده شده است. نخست باید بررسی کنیم که منظور از چکیده پایان نامه چیست.

چکیده پایان نامه چیست؟

چکیده خلاصه‌ای از نکات کلیدی و مهم پایان نامه است. در این بخش با استفاده از کلمات و عبارات کاملاً ساده، روان و سلیس توضیح داده می‌شود که مشکل و سوال اصلی بررسی شده در پایان نامه چه چیز بوده و ایده و راه‌حل این مشکل چیست.

باید خلاصه را ساده و گویا نوشت تا جایی که فرد تنها با خواندن این بخش از محتوای اصلی، روش‌های به کار رفته و یافته‌ها و نتایج پایان نامه مطلع شود.

نکات مهم در نگارش چکیده پایان نامه

چکیده پایان نامه در عین کوتاهی باید انعکاس‌دهنده اصل موضوع بوده و شامل موارد زیر باشد:

بهتر است کل محتوای بخش چکیده در یک صفحه جداگانه باشد.
در این بخش باید در یک جمله مشکل مورد بررسی، بیان شود.
موارد بررسی شده از جمله اطلاعات مربوط به شرکت‌کنندگان و اعضای نمونه، از جمله سن، جنس، قومیت و …، همچنین ویژگی‌های اصلی روش مطالعه مانند ابزار نمونه‌گیری و موارد مشابه در این قسمت به طور خلاصه بیان می‌شود.
یافته‌های اصلی، نتیجه‌گیری و پیامدهای مطالعه در این بخش ارائه می‌شود.
این بخش باید دقیق و از محتوای پایان نامه نوشته شود و نباید شامل اطلاعاتی باشد که در متن نیست.
در این بخش باید از نقل‌قول، اشاره به جدول و بیان رفرنس اجتناب شود.

در قسمت چکیده از زمان گذشته برای بیان خلاصه‌ای از روش‌های به کار رفته در فصل سوم و یافته‌های به دست آمده در فصل چهارم پایان نامه استفاده می‌شود. برای بیان نتایج و کاربردهای پایان نامه از زمان حال استفاده می‌شود.
کلمات کلیدی در انتهای چکیده نوشته شود.
توجه کنید که آخرین بخشی که باید در پایان نامه نوشته شود، بخش چکیده پایان نامه است؛ یعنی بهتر است دانشجو بعد از این که فصل‌های اول تا پنجم پایان نامه را نوشته و به قسمت‌های مختلف پایان نامه اشراف کامل داشت، بخش چکیده را بنویسد تا خلاصه‌ای کاملاً روان و جامع ارائه دهد.

خصوصیات انتخاب یک عنوان پایان نامه خوب